Hakkında Yangın Merdiveni Kapısı

Wiki Article

Yangın Merdiveni Kapısı Elbette Açılır? Yangın Merdiveni Kapısı veya Yangın Çıkış Bapsı olarak aşina baplar kullanıldığı binada oluşan yangın veya ivedi bir pozisyon takkadak insanların sıkıntısız bir itmesi ile içeriden dışarıya sağlıklı açılmaktadır.

Yangın bapsı menteşesi kanat ile sandık ortada açılıp kapanmayı kabahatsiz katkısızlayacak şekilde hulliyatlması gereken parçerge.

Yangın merdiveni bapsı, kötüı ve ısıyı minimal düzeye indirir. Havayı kesin özelliği sebebiyle alevlerin denetçi altına alınmasında payanda olur ve yangının yayılmasını engeller.

Yangın eminği gerektiren herhangi bir alanda kullanılabilecekleri gibi, yangın merdiveni, yangın boşaltma koridorları, yangın odası kabil yangın riskinin henüz güçlü başüstüneğu alanlarda da tercih edilir.

Ekseriyetle yangın merdiveni ile baş başa kullanılan bu ivedi çıkış bapsı, bunalım anlarında insanların yangın meydanından hızla uzaklaşmalarını katkısızlayarak yaşamsal bir gösteriş üstlenmektedir.

Yangın kapkaloriın (evgin çıkış kapkaloriın) çizgi amacı olası bir ivedi durumda binanın tahliyesinin hızlı ve güvenli bir şeklide bünyelmasını sağlamaktır. Aynı zamanda binanın bir sertndaki esrar, yangın, doğal gaz vs. üzere durumlarda bir anlamda yalıtım sağlayarak bu negatif koşulların öbür katlara intikalini hapsetmek veya olanaklı evetğu derece geciktirmektir.

Kapının estetik binası ve heves edilen aksesuarların kullanımı pahaı dolaysız olarak etkilemektedir.

Yangın kapısı kilidi Yangın Merdiveni Kapısı bapların en önemli aksesuarlarından biridir. Bapnın tabiatıyla kapanmasının peşi sıra kilit devreye girer ve yaman ile ısının karşı tarafa geçmesini önleyecek önlemi tuzakır. Bu önlem bapnın sıkı cimriya kapanmasını sağlamaktır.

Yaşamsal önem nâkil bu konuda kapı arayan almaçlar ehven kapı sattığını iddia eden kişilerle karşıtlaşabilmektedir. Ehven yangın çıkış kapısı olası yangın kapısı bir yangın durumunda alevleri engellemede yetersiz olacağı kabil ortamda oluşacak zehirli tülın yayılmasına Yangın Merdiveni Kapısı da duvar olamayacaktır.

Yangın baplarında bapyı açan ve aynı zamanda insanların tutabileceği tutacakların veya kolların yangından etkilenmeyecek şekilde birinci sınıf olması, yararlı malzemelerden konstrüksiyonlması gerekir. Süsleyici yangın bapları son yıllarda çok yeğleme edilen baplar olsa da en dayanıklı bapların binanın mimarisına elverişli çelik kadar malzemelerden üretilen kapılar başüstüneğu gerçeği bileğçalışmamemiştir.

Yangın kapıları kullanma alanına bakılırsa, rengine nazaran ya da modeline bakılırsa çeşitli sınıflandırmalara basıcı tutulurlar. Çok pıtrak kullanılan benzer sınıflandırması dundaki gibidir

Kanatlardan biri mıhlı tutulabilir, müstacel durumda bir pim mekanizması ile haydi haydi açılması esenlanabilir.

Malzeme: Yangın kapılarında ekseriyetle çelik yahut ilenmeşap malzeme kullanılmaktadır. Çelik kapılar henüz dayanıklı ve yangına karşı daha mukavemetlidir.

Yangın ve ivedi mevki anlamış olurında çıkış kolu olarak kullanılan Yangın Bapsı aksesuarı Yangın Kapısı Kolu olarak adlandırılır. Panik Bar olarak da ifade edilen bu grup bazı modellerde normal kapı koluna nazir. 

Report this wiki page